Condiţii pentru înscriere

vârsta minimă pentru înscrierea la cursurile pentru obținerea permisului de conducere este de 17 ani si 9 luni, urmând ca la 18 ani împliniți, candidatul să poată susține cele 2 probe de examen (teoretic, respectiv practic).

să nu fi fost condamnat definitiv pentru infracţiunile prevăzute la art.24 alin.(6) din O.U.G. 195/2002, cu excepţia cazurilor când a întrunit una din situaţiile prevăzute la art.116 alin.(1).
     Important! Pentru alte detalii în acest caz, prezentați-vă în mod direct cu toate actele pe care le dețineți (certificat de cazier, hotărâri definitive, decizii judecătorești) la ghișeele de programări/ examinări/ permise auto ale S.R.P.C.I.V. București din Șos. Pipera, nr.49, etaj 1, Sector 1, întrucât sunt organe abilitate precum și factorul de decizie în privința examinării dvs. auto! În caz contrar, riscați să cheltuiți bani pentru înscriere, cursuri de școlarizare auto, iar la final dosarul dumneavoastră să fie respins de către comisia de examinare auto.

1. Act de identitate în original, valabil

2. Certificat de cazier judiciar

– se poate obține oricând online prin intermediul site-ului ghișeul.ro (atenție! Pentru cei care folosesc Android sau iOS, aplicația Ghișeul.ro nu are momentan opțiune pentru cazier). Pentru acest lucru trebuie să lucrați din browser-ul telefonului sau calculatorului.

– se poate obține pe loc de la orice secție de Poliție din București sau din țară. Programul pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar îl puteţi găsi AICI.

3. Aviz medical și psihologic pentru obținere permis categ. B (colaborăm cu un cabinet la care vă putem îndruma).

4. Taxă permis – 89RON. Se poate achita prin aplicația/ site-ul Ghișeul.ro, la multimatele unităților B.C.R. (să aveți suma fixă întrucât nu vi se eliberează rest), Poștă, C.E.C. .